Monday, November 14, 2011

terima kasih buat Surf7 dan Dahlia's Journal

setelah lama blog ni terjeruk..akhirnya selamat juga ia bertukar identiti..hikhik,macam transformer plak!.sebenarnya lia dah tukarkan alamat blog ni..saje je.rasa mcm nk tukar angin timur plak..domain baru ni nampak sikit 'pemilikan'..hehehe..

domain queyaabadi.com ni lia beli dari SURF7 yang di'recommend'kan oleh sis Dahlia..terima kasih pada pihak surf7 kerana memahami ketakpandaian lia nih dan byk menolong dalam proses pertukaran tu..huhuhu..

tapi sebenarnya byk gak kisah sebelum blog ni dapat domain sendiri...lia ni bukanlah major dalam IT, jadi buta tu lebih laa pasal hosting,domain,DNS semua..sebab tu la,selepas seminggu lebih domain yang dibeli terjeruk,sbb tak reti nak apply dalam platfrom blogspot..first lia buat sendiri..blogspot bg respond mengatakan DNS tak setup dengan betul..tapi lia try tukar kat control panel,tp x berjaya jugak..sedey sangat time tu..

Photobucket

option kedua, lia mintak tolong ngan sis Dahlia, kot2 dia pernah hadapi masalah mcm ni..jadi dia pun suggest mintak tolong dari surf7 gak....thanx sis sebab byk tolong lia...:)

last option..hantar email kat surf7.........

esoknya,lia dapat email dari surf7..terus check kat dashboard,

tadaaa...!!

Photobucket

hepinya bila blog dah ready!!yeaayyy~~~

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

2 comments:

DaHLia said...

tahniah!!!!!

berjaya buat sendiri dah tuu :D
selamat berdomain baru lah ye

MyZone~theUn4given said...

@DaHLia
terima kasih untuk akak gak sbb byk amek masa akak..huhuhu..malu plak...