Monday, February 14, 2011

Sunday, February 13, 2011

shawl..sHawl..ShAwL..macam maner nak pakai SHAWL??!!

1 comment:
pernah tak terfikir nak ubah style bertudung???
jomm kita ushar..
lia ader provide link baek punya..


kalau nak tukar style lain pon boleh...



myREVENGE: "kalau bentuk muka macam lia boleh ke pakai??

peristiwa aneh dalam tandas!!!

2 comments:
hihihi....gelak2..jom tgk??
ape ni??




owhhh...layan iklan....aik??kt mne ni??TANDAS??
erm..ok







menyoroti iklan..erm,iklan tentang apa ey??






Have You Buy...






aik???ape tu?? buy @ bought ..
( ader pembetulan grammar beb!!!)








sungguh lia x sangka, kat dalam toilet mcm ni pun ade yg sempat kuarkan marker untuk mengajar dan belajar..hihihi
Onion Emoticon Set





myREVENGE: "agak2, cikgu Bahasa Inggeris mane yg sangat komited dalam mengajar ni..hihi"MSN Onion Emoticons

Jom besarkan Mata??

3 comments:


Jom besarkan Mata??





myREVENGE: "..klu nk wat make up cmni,pukul brape plak nak sampai skolah..hihi "

Friday, February 11, 2011

sentuhkan hatiku dengan cinta itu..

6 comments:
Ya Allah..terima kasih atas kurniaan ini..
Ku amat bersyukur atas nikmat kebahagiaan ini..
Andai ini sebahagian dari rezeki untukku..rahmatila ia dan berkatilah ia..
Sesungguhnya aku memohon cahaya dan keBERKATan dariMU…





“..seandainya ini yang terbaik disisiMU..ku redha.Ya Tuhan andai dia tercipta untukku..sentuhkanlah hatiku dengan kasih sayang dan cinta itu..ku amat memerlukan petunjuk dari MU..amin”


myREVENGE: "benarkan aku untuk merasa cinta lagi..."

Thursday, February 10, 2011

Kenalan dari Australia

2 comments:


Pengalaman sehari bersama dengan kenalan baru dari Australia…sebenarnya, lia kenal mereka pun melalui rakan seperjuangan lia, Errun. Mereka datang melancong ke Malaysia dan kebetulan sampai ke Trg..Errun yang merangkap sebagai tour guide pun invite la lia untuk  join sekali..ermm,x sangka plak kenalan tersebut bukan dari Malaysia..hahahaa

lia, Aisha dan Rokyah


bersama 'tour Guide', Errun
 Tapi yang lia terkejut, diaorang x nampak mcm Australian…rupa2nya, mereka adalah keturunan Melayu Champa…lia pon first time dengar pasal masyarakat ni (Nampak sangat selalu ponteng subjek sejarah..hihihi)…kalau sape2 nak tahu pasal sejarah masyarakat ni, google jer la..x pun try link ni…SEJARAH MELAYU CHAMPA…mungkin dapat menbantu korang…hihihi

bergambar sebelum berpisah..


Sangat seronok dapat berkenalan dengan mereka..walaupun berbeza negara dan budaya tapi semua itu bukanlah penghalang..dan biarpun tempoh perkenalan terlalu singkat namun banyak yang dapat lia pelajari dari mereka..lia harap dapat berjumpa lagi dgn mereka pada masa akan datang..

myREVENGE:"nampak x si kecil berbaju biru tu?actually nama timangan dia, Dodo.."

bila guru bercerita..

No comments:
Sudah sebulan lia masuk mengajar untuk sesi 2011..antara kelas-kelas yang lia ajar tahun ni, semua BEST2…hihihi ( form 4E, Form 4H, form 4I ) tu semua untuk ajar subjek sains…belum cukup waktu lagi tu..topup lak ngan subjek Pendidikan Sivik (rase x percaye kena ajar subjek ni,redah je la..hihihi)…untuk subjek ni, lia kena ajar sampai 4 kelas tu..semua Form 3. Tapi untuk setakat ni,enjoy jugak la ajak subjek ni..lain rasenya berbanding mengajar subjek sains…hihihi..

Eh,tu belum cukup lagi..lia kena ajar satu kelas untuk subjek PJK..wah,ni yang paling best!!!hahahaa….kat Seg Hwa, memang mencabar betul mengajar subjek ni...bukan ape, mencabar hanya bila nak tengok pelajar2 tersebut memakai baju PJ…punyala susah!!Ader ker cikgu PJ bawak rotan pergi padang???
ADA!!

Sebenarnya, lia bukan nak merapu pasal sekolah,,saje gatal tangan bercerita pasal ni..hihi..lia cuma nak bagitahu azam baru sebagai cikgu tahun ni...


Kehadiran penuh ke sekolah!!!



myREVENGE:"agak2 dapat tercapai x azam tu??hihi..insyALLAH.."

Kemarau itu

No comments:
kemarau itu,
walau ia telah lama berlalu..namun untuk berdepan lagi dengan setiap kekeringan itu,aku belum mampu...


biarpun selautan kesejukan yang menjadi kekuatanku...

Wednesday, February 9, 2011

soalnya hati

2 comments:
Soalnya hati





“..Sekuat mane pun hatinya, setinggi mane pun ketabahannya..terkadang pasti kalah pada keadaan itu..”

Tuesday, February 8, 2011

Drama Korea Thank You

2 comments:


akhirnya..habis juga drama korea THANK YOU ni..sebenarnya tak follow pon cerita ni kat tv...tapi disebabkan housemate selalu jer menatap cerita ni..jadi terikutla jugak..hihihi





kepada sesiapa yang tidak dapat mengikuti drama ni..korang boleh tengok cerita ni dari awal...lia dah sediakan link bagi drama dan juga sountrack thank you special untuk semua peminat2 JANG HYUK dalam drama ini("sama-sama..hihi")....ada 16 episod semuanya...
selamat menonton!!


myREVENGE: "Bom dalam cite ni sgt2 comel n cute!!"

SUBARU IMPREZA WRX 2011

No comments:


Kereta sedan terbaru dari SUBARU…
SUBARU IMPREZA WRX
tak tercapai akal kalau dapat miliki kereta ni..huhuuu..





Segala review dan spec tentang kereta ni boleh diperolehi di laman ini

koleksi gambar ihsan Cnet REview















myREVENGE:..agak2 bila la dapat drive keta ni ey..???hihiOnion Icons