Saturday, July 30, 2011

Lintah~ geli tapi sihat

2 comments:




pernah tak awak kena gigit lintah??time kecik2 dulu, pernah kena gigit lintah sekali...geli sangat!!sampai sekarang pun xleh lupa perasaan tu..huhuhu...tapi apabila melihat Majalah 3 tadi yang menayangkan tentang kebaikan lintah..teringat lak time lia buat Bekam Lintah ni,ada kat entri ni KENAPA MUKAKU BERDARAH??





Lintah adalah spesis cacing gak sebab tu binatang ni boleh hidup dan menbiak dalam tanah..kalau nak kenal induk atau lintah yang matang, ia ditentukan berdasarkan jenis kulitnya..klu kulit luar terasa kasar maknanya lintah itu dah matang..tapi untuk rawatan bekam, kebanyakan lintah yang digunakan adalah lintah baru yang masih anak. lintah akan diletakkan pada tempat yang menpunyai darah kotor..lintah ini akan menyedut semua darah kotor yang ada. dan bila sudah kenyang, ia menjadi bulat dan akan jatuh sendiri. penghidap kencing manis digalakkan membuat rawatan ini untuk merawat luka. walaupun ia menggelikan namun hasilnya sangat menyihatkan..
sapa2 yang berminat bolehlah singgah di LEECH WORLD 
cubala..hihihi


myREVENGE:...rasa macam nak g buat lagi jer...(TIPU JEE!!~geliiiiiiiiii)
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

Thursday, July 28, 2011

HITAM KUNING....GO TIGER!!!!

No comments:

"inilah semangat penyokong Malaysia..."

HITAM KUNING



It’s Nadhira, what’s up JJ and Ean
Hitam kuning, hitam kuning, Go tigers!

On the pitch, they gonna leave no survivor
Black and Yellow, hello, catch the fever
Come on Malaysians, let’s make you all believers

Chorus
Hitam kuning, hitam kuning, hitam kuning, hitam kuning! Go tigers! Go tigers! 
Hitam kuning, hitam kuning, hitam kuning, hitam kuning! Go tigers! Go Go tigers

Black stripes with yellow trims
I heard they scare of us cos we gonna win
We’re tiger on our chest
Can you hear us roaring
We playing our best and we will be scoring

Suzuki Cup we bagged the medal 
from our necks the medals dangle
We gonna light up like candle
Hitam Kuning can you handle..US
All the haters can Shhhh..now
Malaysians Tiger with the coach..Raja Gopal


Chorus (X2)

Harimau Malaya, mengaum gagah,
Juara Malaya, Raja Asia
Lawan Diserang, tiada gentar
Mengaum gagah, lawan gentar
Harimau Malaya, dunia digegar
Yeahhhh

If you are proud of the Malaysia 
football team, everybody stand up with us now and get ready to sing, alright?

3, 2, 1 go!



myREVENGE: all da best Harimau Malaya...AUMMMMM Sekali!!!!
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

Wednesday, July 27, 2011

kemalangan separa dengan satu lembaga!

1 comment:

sekadar gambar hiasan

badan dah penat...rasa tak sabar nak sampai rumah..tiba di satu simpang selepas traffic lite,yang mane situasi ketika itu..kereta berderet menunggu lampu hijau.Lia lak baru lepas lampu merah, cuba untuk memecut..baru nak masuk gear 2, 

tiba2.........sreeettttttt (break emergency)

berderau darah lia time tu..terkejut sgt...ape yg berlaku???...dengan selamba tahap anak itik kelihatan satu lembaga muncul kat tgh2 jln!!!lembaga tu muncul dari belakang deretan kereta!..rasa2 klu x break td, mahu lenyek la lembaga tu bawah bumper depan keta lia. dan dengan selamba lembaga tu pusingkan kepala dia..pandang sekejap kearah lia sambil menyuap makanan kemulutnya...dan lembaga itu meneruskan perjalanan menyeberangi jalan dengan perasaan bangga (kot) ala2 muka toye!!

rasa nak marah sgt dekat lembaga tu, tapi memandangkan ada kereta masih menunggu kat belakang..jd ignore je la..ikutkan hati, nk je lia hempuk kepala lembaga tu...agak2 la wey, nak lintas tgk la kiri kanan!!aduyaiii...

myREVENGE: lembaga tu budak skula..nasib baik x jd pape..alhamdulillah..

Tuesday, July 26, 2011

giler serius!!!

No comments:
tadi lia terbuka satu blog..tajuk blog tu..
Blog Serius
..ini la header untuk blog tersebut..sesuai ngan konsep blog beliau..




Gile kentang punya serius. memula baca satu entri jer..kedian tu try baca satu entri lagi..
then, tangan gatal nak search first entri blog tu..


baca lagiiii..


dengan muka serius...


dah nama blog serius, jadi konon berlagak serius la baca entri2 kat blog tu..sampai 5 entry lia baca..memang tak tertahan da..akhirnyaa, terhambur gelak..hahahahaha
x tahan baca entri saudara Obefiend. Memang cara penulisan dia sangat santai serius kelakar happy..pendek kata,
" sekali baca, mesti nak klik next entri "....(mane lia dapat quote ni??)..hahahaaa


myREVENGE:..kan best klau da jadi otai blogger..huhuhu
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

aktiviti BEST hujung minggu

No comments:
selalunya..time hujung minggu je mesti nak duk relax je kat rumah kan..apa kata minggu ni ubah selera sikit...apa aktiviti best yang boleh diisi di waktu hujung minggu ye?...kat sini lia listkan beberapa aktiviti yang dianggap paling best..taddaaaaa


1. berkelah ditepi air terjun/ taman/ tasik
Photobucket

2. sambil2 berkelah tu...boleh la pergi memancing
Photobucket


3. pergi layan go-kart/drift kereta
Photobucket


4. layan photoshoot alam fauna..best2
Photobucket


5. layan game bola..xkisah la mane2 pom..janji boleh bersorak..klu g stadium, lagi best..hihi
(x sabar tgu game khamis ni)..hihi
Photobucket


6. pergilah melawat tempat2 bersejarah...hihi
Photobucket
sebenarnya..memang banyak lagi aktiviti2 yang boleh dilakukan pada hujung minggu..semoga hari minggu korang semua diisi dengan aktiviti yang best2 juga...jom, hujung minggu ni kita g masjid lak, solat tarawih sama2..!!
myREVENGE: "welcome back Ramadhan..."Onion Icons

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

Thursday, July 21, 2011

pengharapanku..

No comments:

semoga ada pengakhiran yang baik untuk setiap perkara...kerana untuk setiap kesulitan itu pasti ada penyelesaian..walau apa pun, ku tetap berserah padaNYA untuk menentukan segalanya..aminnn

Monday, July 18, 2011

Cinta tiada alasan..

No comments:


si isteri bertanya kepada suaminya...
Isteri : kenapa abang cintakan saya?
suami : saya tak ade alasan

Isteri tidak puas hati lalu berkata

"...tidak, awak kena bagi alasan jugak.."

lalu si suami pun menjawab,

"...okay sayang, sebab awak sangat cantik, penyayang dan menarik.."

isteri tersenyum puas dengan jawapan suaminya..
pada suatu hari, si isteri telah jatuh sakit dan dia kelihatan sangat kurus, pucat dan lemah

isteri : awak masih cintakan saya..??
suami : sekarang awak dan kurus, pucat dan lemah..masih ada alasan lagi untuk saya cintakan awak??

si isteri menangis mendengar pertanyaan suaminya...
lalu si suami memegang tangannya dan berbisik...

"..sekarang awak dah faham..?
"CINTA tidak perlukan alasan..saya tetap akan cintakan awak walau dalam apa jua keadaan.."

myREVENGE: "..ku akan tetap menyayangimu..@};-...."
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

Sunday, July 17, 2011

cerita omputih waktu zaman kecik2~Ocean Girl

2 comments:
seingat lia, time kecik2 dulu lia ade layan cite nih..tajuknyer..Ocean Girl..dalam cite nih,budak pompuan ala2 mermaid gitu...duk sebuah pulau..then,berjumpa ngan satu keluarga yang tinggal dalam laut..nama tempat tinggal diorang, Orca..mcm tempat research gitu..dah ingat2 lupa jalan critenya..tiba2 teringat lak time2 kecik2 dulu...huhuhuh


ini antara episode2 yang ade dalam series Ocean Girl...rasa macam nak balik zaman kanak-kanak jer..xder masalah langsung..huhuhu..rase2 series Ocean Girl ni waktu sekolah rendah kot..


myREVENGE: " tiba2 lak memori zaman kecil datang menjengah..lia memang kanak2 riang,yeaaayy~~ "
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

wali band-tuhanku

No comments:

Tuhan dengarkan aku...Ku memohon kepadaMu..
Kuangkat tanganku..Kulafaskan lidahku
Menyebut namaMu Tuhan

Tuhan lihatlah aku...Kuberserah kepadaMu
Kuletakkan keningku bersujud padaMu
Ampuni dosa-dosaku

Tuhanku jangan ambil nyawaku...Sebelum ku dekat denganMu
Tuhanku siapkan duniaku...‘Tuk nanti tiba akhiratku

Berapa nikmat yang t’lah Kau beri...Berapa yang t’lah aku ingkari
Masih pantaskah sujudku padaMu
Aku malu aku malu….



myREVENGE: "..moga kerendahan hati ini terhadapMU sentiasa menemani ku..aminn.."
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

Saturday, July 16, 2011

ku tunggu hadirMU..akan kuseru namaMU..

1 comment:




Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam bersabda: terjemahannya:
"Apabila tiba malam pertengahan Sya'ban maka hendaklah menghidupkan malam itu (dengan beramal ibadat) dan berpuasa di siangnya, maka sesungguhnya Allah subhanahu wata'ala turun pada waktu itu lantaran terbenamnya matahari ke langit dunia dan berfirman: "Siapa yang memohon keampunan maka Aku akan mengampunkannya, siapa yang meminta rezeki maka Aku akan kurniakan kepadanya rezeki, siapa yang ditimpa bala Aku akan melepaskannya, adakah kamu.....adakah kamu (berturutan pertanyaan dari Allah subhanahu wa ta'ala) sehinggalah terbitnya fajar subuh."


myREVENGE: "...ya ALLAH, datanglah padaku...aku ini para pencariMU..ampunkan aku..aminn"
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

Friday, July 15, 2011

Redha dengan takdir ALLAH

2 comments:
Photobucket
setiap kejadian yang terjadi dalam kehidupan kita, sama ada baik ataupun buruk..pasti ada sebab dan akibat disebaliknya..tidak perlu kita pertikaikan
 "kenapa saya yang kena laluinya..?"
"..kenapa takdir saya mcm ni?"
"..orang lain gembira je,kenapa saya asyik ditimpa kesedihan je..?"
"..nasib malang selalu je menimpa saya..?"
"..kenapa saya tak pernah bahagia..?"
"..kenapa tuhan temukan saya dengan orang yang salah..?"
kita sebagai hambaNYA tidak layak menyoal semua itu..setiap kejadian yang berlaku dengan kehendak tuhan..andai kita meragui dan terus menyoal..tidakkah kita seperti mempertikaikan kedudukan dan kuasa Dia yang menyusun setiap kejadian..??bukankah bersangka buruk kepada tuhan itu adalah dosa.Tugas kita hanya redha dan berserah dengan setiap ketentuannya..kita tiada kelayakan untuk menghukum syurga neraka seseorang itu apatah lagi merampas kuasaNYA dalam menetap ketentuan atas sesuatu..


Renungilah Firman Allah swt; Al-Baqarah:216.

وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ
Maksudnya; Kemungkinan apa yang kamu benci adalah amat baik bagimu, dan kemungkinan (pula) apa yang kamu sukai, ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak Mengetahui.



alangkah baik andai diri mengkaji setiap kelemahan yang berlaku dan hargai dengan setiap kelebihan yang dimiliki..Muhasabah diri, mencari sebab dan punca setiap kejadian itu..walau seberat mane beban yang dipikul, anggaplah ia sebagai ujian PENCIPTA pada hambaNYA..dengan cara ini, diri akan lebih bersedia dengan tertanamnya sifat tawakal, redha dan berserah..
wallahulam


myREVENGE: "..ader cerita di sebalik semua kejadian.."
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

Tuesday, July 12, 2011

Hari Sukan SMJK Seg Hwa

2 comments:
8hb Julai 2011 adalah Hari Sukan Tahunan SMJK Seg Hwa..Selaku Ketua Rumah Biru, pening jugakla nak handle bebudak kawad..atlet2 lagi..smua keje kat bahu ketua..tp nasib baik ada guru-guru lain yang menbantu..namun, tahun 2011 menyaksikan Rumah Biru dapat tempat pertama (dari belakang)..hahahaa. semua kejuaraan dikebas Rumah Hijau..tahniah buat mereka (tahun depan siap ar!!)..antara aksi2 yang dapat dirakam pada hari tersebut..
Photobucket
bersama Ng Hooi-Hooi, guru rumah biru..:)

Photobucket
pembawa sepanduk..cantik kan??

Photobucket
inila skuad2 kawad-dapat la naib juara..:)
ini lak time cikgu2 lak yang kena lari 4x50m (hehehe)...Yang paling best, kitorang (cikgu rumah biru) dapat juara..memang semua atlet..lari laju..
Photobucket
yeayy~ni barisan third runner (get ready)

Photobucket
actually,ni tgh lakukan regangan..apesal mcm tu??hihi

Photobucket
yeaayy~dapat pingat (Johan)

Photobucket
Barisan Atlet2 yang terlibat..:)
myREVENGE: "...lepas berlari tu jer,esoknye sakit2 badan..terus demam...hukhuk"
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

Arsenal vs Malaysia

No comments:
Photobucket



  • Date: 13th July 2011 (Wednesday)
  • Venue: Bukit Jalil National Stadium
  • Time: 8.45 malam

  • Jom semua layan live.....
    All the best Harimau Malaya...:)

    Sumber: http://2dayblogger.com/blog/2011/07/08/live-streaming-malaysia-vs-arsenal-13-julai-2011/#ixzz1Rrt1l2Rd
    ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
    " nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
     bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
     ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

    Saturday, July 9, 2011

    This love is killing me..but

    2 comments:


    Can we make this something good 
    Well I tried to do it right this time around 
    Let's start over I tried to do it right this time around 
    There's a part of me that's dead and in the ground 

    Taken all I could take and I cannot wait 
    Were wasting to much time 

    Being strong holding on 
    Cant let it bring us down 
    My life with you means everything 
    So I won't give up that easily 


    This love is killing me but you're the only one 
    It's not over.....

    ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
    " nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
     bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
     ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

    Thursday, July 7, 2011

    aksi2 orang yang ku sayang..:)

    No comments:
    my little cuttie nephew on 2 weeks  after birth

    Photobucket

    Photobucket Photobucket
    myREVENGE: x sabar nak balik kampung..nak pegang safiuddin..huhuhu..sedey2
    ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
    " nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
     bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
     ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

    Wednesday, July 6, 2011

    Gol terbaek dari matyo~ Tahniah The Red Warriors (JUARA LIGA SUPER'11)

    No comments:
    Firstly,Tahniah buat pasukan The Red Warriors (TRW) kerana berjaya merangkul Juara Liga Super 2011..dan sini lia selitkan shot dari gol kedua TRW..
    gol yang terbaik dari MatYo (Norshahrul Idlan Talaha)


    namun,takkan dilupa untuk pasukan penyu (love u!!)..kerana berjaya mendapat Naib Juara Liga Super..pertemuan dengan Felda tadi amat membanggakan..dengan kemenangan 6-2 ke atas felda sangat menyenangkan semua fan TERENGGANU FC dan juga tahniah buat Abd Hadi kerana menjadi penjaring gol terbanyak musim ni dan memenangi Kasut Emas.Tahniah!!


    myREVENGE: "dua musim berturut2 kasut mah balik ganu~yeaay!!"
    ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
    " nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
     bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
     ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

    Tuesday, July 5, 2011

    lirik menginsafkan tapi MALANG...

    No comments:
    lia berkenan betul dengan lirik lagu ni..walaupun lagu ni dah lama (lagu indonesia)..tapi liriknya penuh dengan keinsafan..leh mengajak seseorang untuk muhasabah diri..mencuci hati...

    lagu: Pintu Taubat
    Nyanyian : Dwi Ratna/S.Achmadi
    Walaupun dosamu sudah
    seisi bumi dan langit

    jangan kau berputus asa

    pintu taubat terbuka

    Tadahkanlah tanganmu
    dan rendahkanlah dirimu
    Hoo…
    Menangislah bila perlu
    akui segala dosamu
    Bertaubatlah, bertaubatlah
    dengan hati sesungguhnya
    Mohonlah pengampunannya
    pada Tuhan yang kuasa

    tapi malangnya....bila lia tengok videonya...rasa keinsafan terus bertukar..terdetik dalam hati....


    "..sesuai ke lirik ini dipersembahkan mcm ni..??"

    apa-apa pun, terpulang pada penerimaan masing2..tapi penyanyi dwi ratna dah bertudung sekarang..dia memang cantik....suara pun merdu.:)


    myREVENGE: ".Tuhan xkn ubah nasib sesorang,melainkan manusia itu sendiri yg berusaha mengubahnya..:) "
    ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
    " nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
     bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
     ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

    Sticker G2c-www.gen2club.com

    4 comments:
    Photobucket


    inilah usaha lia yang bersungguh2..semalamam lia berhempas pulas (tipu ar tu) menampal sticker yang tersebut kat cermin depan tu..hihihi..berbaloi2...first time lia tampal sendiri..jadi tak??risau gak kalo2 senget..x pasal2 rosak sticker (susah plak nk import nt)..waktu dah siap tampal, lia terus panggil housemate suh komen hasil kerja..hihihi(gile pujian!).sebelum ni encik tokey kedai yang tampalkan..ermm,sticker tu dibawa khas dari JB oleh memberku, en.Khai..merangkap assistant baru dalam G2C..dah lama ku tunggu2 sticker ni...walaupon dah lama jd ahli G2C,tp x pernah berpeluang turun padang..hukhuk..(padahal xde geng!!)..


    myREVENGE: "sape sudi teman..leh la komen kat bawah ey...hihihi"
    ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
    " nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
     bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
     ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

    hargailah sebelum ia berlalu meninggalkanmu..

    No comments:
    Hargailah cinta yang sentiasa menghiasi harimu sebelum dirimu menangis kerana kehilangan sinar darinya..seringkali cinta yang mekar pada awalnya, namun untuk masa-masa yang berlalu..cinta itu kian hilang mekarnya..terasa indahnya makin pudar..andainya dirimu masih lagi berpeluang untuk merawat cinta itu, rebutlah masa yang tersisa untuk memperbaiki segala kelemahan..Photobucket 
    kerana, sekiranya dirimu masih lagi berlengah..akan tiba satu saat, dirimu akan menangis meratapi kehilangannya..ketika itu, yang termampu dibuat hanyalah redha dan bersabar untuk semuanya yang telah terjadi..tiada gunanya dirimu menyesal akan pemergiannya kerana tiada lagi peluang untuk dirimu menyeru ia kembali ke sisimu..



    myREVENGE:..jagalah mekar cinta itu selagi ia mengharumkan perjalananmu..

    Sunday, July 3, 2011

    Flybaits-kenangan lalu

    No comments:
    Flybaits ~ Kenangan Lalu
    Puas sudah kau melukakan
    Tiada pernah kau meyakinkan
    Hati ini yang selalu
    Mengharapkan kasihmu

    Kau biarkan ku melara
    Mengemiskan cinta suci
    Apa daya hati ini
    Telah jatuh di lamun cinta

    Mengapa aku disiksa, apakah tujuan dia
    Mungkin kerna ia pernah dikecewakan cinta
    Katakan pada diriku aku 'kan membalut luka
    Oh... jangan kau simpan dendammu
    Dan aku jadi mangsanya

    Aku cinta kepadamu
    Hanya itu yang ku tahu
    Lupakanlah kenangan pahit
    Kita bina hidup baru 


    best dengar lagu ni...teringat time lia g jln2 kat genting..kat situ ada band yang membuat persembahan free..emm,lia rasa ada simpan vid yang lia rekod kat situ..jap eh...(nak cari jap...)

    **************

    ni haa,ada pun!!...sentimental vid..hihihi
    video

    untuk video penuh : Flybaits~Kenangan Lalu



    myREVENGE: "...last lirik video nih hampeh tul!!.."
    ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
    " nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
     bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
     ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

    Friday, July 1, 2011

    Ada jugak yang DENGKI ngan blog nih..??adooiii

    2 comments:




    tak sangka betul masih ada yang DENGKI ngan blog lia nih..sanggup dia tinggalkan mesej dalam shoutbox lia mcm tu...?? Yang lia x berkenan sangat tu bukan apa, individu ini datang menjengah blog dan tiba-tiba meninggalkan mesej ntah pape TANPA LINK (anynomous la tu..) apa masalah individu ini agaknya?? ini bukan blog untuk lepaskan kemarahan...datang tidak berjemput, pastu nk hina2 blog ni lak..


    zoom lebih sikit kasi clear ip address dia nih..lia da cuba locate address ni...
    dan akhirnya lia dapat trace gak  lokasi 'anti sosial' ni...


    nampak tak apa yang tertulis kat situ??dah banyak kali blog ni kena serang 'virus' ni. sebelum ini, lia dah kena (rujuk entry ni )..entah ape kena la dengan individu ni..
    mungkin dia x tahu nak komen entry kat mane kot..
    'Anti sosial', FYI, klu nak komen entry, 
    klik je kat button kat bawah tu..senang jerrr..

    myREVENGE: tak suka betol ngan org mcm ni!!~~
    ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
    " nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
     bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
     ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~