Wednesday, September 22, 2010

....hati bercerita lagi

Setahun selepas pemergiannya……

Aku tiba-tiba melayari laman friendster yang telah lama aku tinggalkan..mata aku menangkap pada menu yang memaparkan, new message.aku pon menekan tetikus pada mesej..tertera di stu..ooo,kak nor..leh plak dia mesej kat sini..dia nk tnye facebook aku rupenya..erm,aku pon amek je la emel yg dia attach kat situ,search kat facebook then add jer la..kemudian,aku pon tgk2 la mesej yang lama lama bertapak kat dalam inbox tu..mesej yang lama aku abaikan tak terupdate..aku meneliti satu2,tiba2 mata aku terlekat pada satu nama,tasrif. Bagai saat tu terhenti di situ…aku hanya merenung gambar yang menghiasi page dia..tasrif,skali lagi nama tu meniti di bibir aku..tanpa aku sedar,jari aku mnekan tetikus..dan terpaparla……

saaaaaayaang!!!!!!!!!
         sayang abg terlalu menyintai dirimu...mmmuah

                                                                     02/05/2006 6:26 pm


Saat aku menghayati mesej tu,dia sudah tiada lagi dalam hidup ini..dia bkn lagi milik aku..dan aku rasa mesej tu amat menyeksa aku..jiwa aku meronta kepiluan. Hati ku menangis lagi, terasa sesak dalam dadaku..menjalar hingga menitis air mataku..syg,mengapa ini yang perlu aku hadapi..mengapa ini yang perlu aku tempuh..tanpa hadirmu,ku tiada daya untuk menatap kata2mu ini..walau setahun lebih peristiwa itu berlalu,tp ia bagai semalam…aku cuba untuk mengelakkan dari semua kenangan kita..tp aku tak mampu….bl aku terbaca mesej ni,aku masih lagi dapat merasakan kasih syg kita..smua kenangan2 bersama..aku x mampu menipu diri ku sendiri…tasrif,nama itu sungguh segar dalam ingatan lipatan kenanganku..walau aku cuba untuk memadamkan smuanya.tapi jauh disudut hatiku,masih rapi tersimpan tiada terusik..sungguh,aku belum mampu untuk menyentuh kenangan itu..


sayang
slmt ari jd syg.....hanya ayg yg brtakhta di hati abg...br pn ayg brpaling dr abg.....semoga dirimu pnjang umo dan brbhgia buat selamanya.....luv u so much...
                           
                                               03/27/2007 12:45 pm

...dia dah mati..dia da pergi…tp hati ini tetap merindui hadirnya..dulu dia pernah menyinari hidupku..dia pernah ada di sisi ini..dia menemani diri ini..permulaan ketiadaan dirimu membuatku lumpuh..kaku..bagai x bernyawa..stiap masa dan saat yang berlalu memberi penyeksaan yang perit..kenapa aku perlu melaluinya tanpa hadirmu…

8 comments:

Miss Q said...

ni ayat betol ke ayat ko reka, dikk?

sentap ahkak membaca ni haaa T_T

Entry terbaru ahkak : Eleh, Pap Smear aje punnn (dengan Photo =D )

MyZone~theUn4given said...

miss Q:..ni ayat betula2 la kak..tp nak dijadikan cite..kn la dikarang2kan..huhu

ULtradya said...

huhu sabar la...

MyZone~theUn4given said...

...thanks ULtradya...huhuhu

cu734ngel said...

mak ai..sedihnyeee...maaf kalau tak keberatan..what happen to tasrif?hmm..insyALLAH there will be some one out there who is meant to heal ur broken heart..amin...

MyZone~theUn4given said...

cu734ngel:..dia sudah tiada lagi..cintanya telah berkubur..huhuu..sgt sedih..smpai skrg sedih tu x pernah terubat..:(

toyolkiut said...

idup perlu d teruskn..

MyZone~theUn4given said...

toyolkiut:..itula yg sebaiknya...thanx