Thursday, February 10, 2011

Kenalan dari Australia



Pengalaman sehari bersama dengan kenalan baru dari Australia…sebenarnya, lia kenal mereka pun melalui rakan seperjuangan lia, Errun. Mereka datang melancong ke Malaysia dan kebetulan sampai ke Trg..Errun yang merangkap sebagai tour guide pun invite la lia untuk  join sekali..ermm,x sangka plak kenalan tersebut bukan dari Malaysia..hahahaa

lia, Aisha dan Rokyah


bersama 'tour Guide', Errun
 Tapi yang lia terkejut, diaorang x nampak mcm Australian…rupa2nya, mereka adalah keturunan Melayu Champa…lia pon first time dengar pasal masyarakat ni (Nampak sangat selalu ponteng subjek sejarah..hihihi)…kalau sape2 nak tahu pasal sejarah masyarakat ni, google jer la..x pun try link ni…SEJARAH MELAYU CHAMPA…mungkin dapat menbantu korang…hihihi

bergambar sebelum berpisah..


Sangat seronok dapat berkenalan dengan mereka..walaupun berbeza negara dan budaya tapi semua itu bukanlah penghalang..dan biarpun tempoh perkenalan terlalu singkat namun banyak yang dapat lia pelajari dari mereka..lia harap dapat berjumpa lagi dgn mereka pada masa akan datang..

myREVENGE:"nampak x si kecil berbaju biru tu?actually nama timangan dia, Dodo.."

2 comments:

chii said...

best kan kalo dpt peluang utk jumpa kenaln blogger..lgik2 kalo yg dok luar dr negara kita..ehehe

MyZone~theUn4given said...

@chii
rezeki dapat jumpe tu..hihihiii