Sunday, February 19, 2012

KFC dan sepinggan sos

bestnya makan2 kat KFC...tapi kalu pergi slalu,bosan gak..kadang2 bila teringin nak makan ayam KFC,leh la layann. selalunya kat situ, lia pilih snack plate la ( bukan 'snake plate' ar!)..tapi hari ni lia amek nasi ayam..first time makan nasi ayam tanpa sup!..memang terkejut gak,yerla..time order tak cek betul2..bila dak habis baca Bismillah..rupa2nya, TAKDE SUP!!..hahahaa..last2, air PEPSI itu la yang jadi sup..!
Colonel Chicken Rice Combo
Time syok layan NASI AYAM KFC tanpa sup tu, lia ushar2 la orang yg makan kat situ. Kebetulan lia park betul2 depan tempat SOS..tiba2 datang sorang mamat ni, bawak pinggan kat tangannya..agak2 korang,ape yang mamat ni nak??


'SEPINGGAN SOS'!!!


mak aii,punyalah lia terkejut..mamat ni bantai sos tu sampai sepinggan. Dalam hati, "mungkin dia nak amek tuk satu family,bijak2"...selidik punya selidik, rupa2nya dia nak makan BERDUA!!....Aii,takkan sampai nak makan sepinggan sos tuk 2 orang makan..ape yang terlintas dalam hati, "membazirnya!!".Walaupun dah bayar skali ngan GOV TAX, tapi tak perlu la sampai mcm tu skali.


~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.
" nak Copy Entry dialu2kan...........tapi
 bagila kredit kpd Tukang Conteng yer..... "
 ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~..~.~

3 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

itu namanya jakun sos.hahaha.
satu plate kecik yg dia sediakan tu pon bukan abes pon.membazir je..btw sy tak suke makan ayam dgn sos

MyZone~theUn4given said...

@sugar2 kapas strawberry

itula pasal..membazir je kan..mungkin dia mmg suka sos...:)

HeNRieTTa JoSe said...

memang ramai juga orang yang wt perngai kurang senonoh cmtu...memang membazir....