Friday, October 22, 2010

saya suka jadi cikgu




1)        Best ke jadi cikgu…???
myREVENGE:.. “saya suka jadi cikgu!!!!saya bersyukur jadi cikgu!!!!”



2)     ..ye ker best??kat mane yang best jadi cikgu tu..???
myREVENGE: “sbb semakin hari semakin cinta untuk pergi sekolah, dapat jumpa anak murid, belajar benda baru dan mengajarkan ilmu pada sesorang yang bergelar insan”



3)     ..ala, memang la..jd cikgu senang..pergi sekolah, mengajar, pukul 2 dah leh punch balik umah..
myREVENGE: “..helloooo…kalau saya offer awak job teacher, nak ker?? Try dulu tgk. Kalau xikhlas,kerja senang pun leh jadi beban…”



‘..opsss..terlebey sudaaaa…..’
myREVENGE: “ape2 pun org cakap, saya tetap nak cakap.. saya suka jadi cikgu!!!”




  <---Nanged if u like..tQ

16 comments:

Encik Gorilla said...

bangunnnnn..... Selamat malam cikgu....


ehehehe...

ini mesti cikgu yg garang...

Sharinginfoz said...

tugas yang sangat mulia cikgu ni

MyZone~theUn4given said...

encik Gorilla:..garang sgt cikgu ni..rotan x lepas dari tangan..hihihi

MyZone~theUn4given said...

sharinginfoz:..insyaALLAH..hehehe

Soccer/足球新闻 said...

pekerjaan yang mulia menjadi Cikgu.....

jika kite bise memberi contoh baek diingat lama sekali oleh murid yang dididik kite "nice post"

IF said...

sebuah pekerjaan yang mulia " nice post "

fadhli said...

selamat malam cikgu :)

cu734ngel said...

huhuhuhu betul2..jadik cikgu bukannya kerja yang mudah...kecuali yang tak ikhlas tuh boleh la..takat masuk kelas baca buku teks dan mark buku...tapi ilmu yang disampaikan tuh berkat tak??jadi yang penting kerja apa2 pon ada cabaran dan kena ada keikhlasan...segalanya kerana Allah..insyAllah..kan?

MyZone~theUn4given said...

soccer:..hihi..murid pasti datang pada kita ntt disebabkan jasa cikgu yang mengajarnya..:)

MyZone~theUn4given said...

iF:...hehehe..tiba2 terpikir nk post pasal kerjaya sendiri..keh keh

MyZone~theUn4given said...

fadhli:..selamat pagi...hihihi

MyZone~theUn4given said...

cu734ngel:..tahu xper yunk..nk jd cikgu kena sabar..ader yg masuk skolah ni, sbg guru ganti..tp x sampai 2 hari dah resign..x snggup nk buat keja2 selain mengajar...ape yg penting,niat tu dulu..

Anna Boleyn said...

cikgu tu lah..pekerjaan yang paling mulia sekali. anna ada jugak dulu masa kecik2 bercita-cita nak jadi cikgu tp skang ni da belajar dlm bidang lain lak. hehe

btw, thanx tau sebab sudi bg cadangan kat entry domain tu.:)

p/s : 2 hari ni anna boleyn happy sangat sebab :

2266 pageviews with 1145 unique visitors for Hana Love Nest! :)

MyZone~theUn4given said...

anna Boleyn:..xper,klu x dapat jd cikgu officially, jd cikgu kpd anak2 pon xper..cikgu jugak...hihihi

p/s:..congrate anna..:)

Siti Noor Afiq Idris said...

selamat pagi cikgu! =)

MyZone~theUn4given said...

@Siti Noor Afiq Idris

selamat pagi...:)

sila duduk...hahahaa